ZF 24

Suedez arestat pentru că a încercat să construiască un reactor nuclear în bucătărie

Suedez arestat pentru că a încercat să construiască un reactor nuclear în bucătărie

Autor: Adrian Voicu

03.08.2011, 17:04 454

Poliţia suedeză a arestat un bărbat în vârstă de 31 de ani înAngelholm după ce acesta s-a interesat la autorităţi dacă estelegal să construiască un reactor nuclear în bucătărie, informeazăTheLocal.se.

Bărbatul a început să lucreze la reactor în urmă cu şase luni,fiind deschis în privinţa activităţii desfăşurate şi publicândchiar pe blogul propriu despre aventura sa.

Bărbatul a făcut rost de materiale radioactive comandându-le dinalte ţări, dar şi prin demontarea alarmelor de fum (acestea conţinde obicei americiu-241, element radioactiv ce permite detectareacantităţilor infime de fum).

Deşi nu şi-a ascuns în niciun fel activităţile, bărbatul aintrat în atenţia autorităţilor după ce în urmă cu câteva săptămânia sunat la Autoritatea pentru Controlul Radiaţiilor din Suediapentru a întreba dacă este acceptată de lege construirea unuireactor nuclear în propria casă.

Bărbatul a fost ulterior anunţat că va fi trimis cineva pentru amăsura nivelurile de radiaţie din apartamentul său.

Deşi nu s-a descoperit nicio sursă de iradiere, poliţia l-aarestat pe acesta pentru interogări.

Deşi recunoaşte că nu putea duce la bun sfârşit construcţiareactorului, bărbatul a cheltuit aproape 6.000 de coroane (1.000 dedolari) pentru proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO