ZF 24

Care este noua structură a acţionariatului Elefant.ro după preluarea companiei de către evoMAG, fondat de Mihai Pătraşcu, şi ce planuri are noul acţionar: ”Consider că o consolidare a celor două operaţiuni va fi benefică atât pentru EvoMag şi elefant.ro, cât şi pentru utilizatorii de eCommerce din România”

Care este noua structură a acţionariatului Elefant.ro...

Autor: Roxana Rosu

12.05.2023, 10:21 1354

Elefant.ro a anunţat vineri noua structură a acţionariatului, după ce EvoMag, cu ajutorul Catalyst Romania Fund II, a devenit acţionar majoritar la Elefant Online, după preluarea participaţiei deţinute de Fribourg Investments.

În urma semnării contractului, acţionarul majoritar al Elefant Online SA, compania care deţine retailerul online elefant.ro, este EvoMag, cu 69% din capital, în timp ce Axxess Capital deţine 28%, şi 3% din acţiuni sunt deţinute de Elefant în nume propriu.

„EvoMag este deja cel mai mare vendor din marketplace-ul Elefant, iar între cele două companii sunt sinergii importante care sprijină dezvoltarea ambilor retaileri în paralel. Totodată piaţa eCommerce din România, ajunsă la maturitate, cu peste 50% dintre locuitori deja familiarizaţi cu cumpărăturile online, are nevoie de competitori puternici. De aceea am considerat că o consolidare a celor două operaţiuni va fi benefică atât pentru EvoMag şi elefant.ro, cât şi pentru utilizatorii de eCommerce din România”, a declarant Mihai Pătraşcu, fondator şi CEO EvoMag.

După preluarea acţiunilor deţinute de Fribourg Investments, EvoMag vizează consolidarea operaţiunilor celor două companii în viitor.

Elefant.ro este unul dintre cei mai mari retaileri online din România, cu peste 2 milioane de clienţi, un Marketplace în care activează peste 400 de companii şi un portofoliu de 3 milioane de produse.

Valoarea si structura tranzacţiei nu sunt publice.

Tranzacţia se va considera finalizată doar în condiţiile aprobării de către Consiliului Concurenţei, dosarul urmând să fie depus în următoarele zile.

Joi, retailerul online a anunţat la Bursă că doi dintre acţionarii săi, Millennium Gold Resources Limited şi Catalyst Romania SCA SICAR, au semnat un contract prin care îşi cesionează participaţiile de 58,84% şi de 9,62% din capitalul social, adică 44 de milioane de acţiuni, către Evolution Prest Systems.

Potrivit informaţiilor de pe platforma Confidas.ro, Evolution Prest Systems este controlată în proporţie de 63,63% de Mihai Ispas Pătraşcu, fondator şi CEO al evoMAG, unul dintre cele mai mari magazine online din România.

Millennium Gold Resources Limited este un offshore din Cipru, activ în România prin intermediul mai multor societăţi şi este controlat de Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova şi cel care în 2010 lansa retailerul Elefant pe piaţă.

Pe de altă parte, Grupul Catalyst este activ în România prin intermediul mai multor societăţi cu activităţi în principal în domeniul IT. Este primul fond de investiţii în startupuri tech din România, susţinut de 3TS Capital.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO