ZF 24

Strabag cumpara cu 5,2 mil. euro, o firma de constructii din Cluj-Napoca

16.03.2007, 16:49 16

Compania austriaca de constructii Strabag va cumpara, cu 5,2 milioane euro, pachetul de actiuni reprezentand 100% din capitalul firmei Antrepriza Reparatii si Lucrari ARL Cluj, detinuta de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT).

Cumparatorul va fi obligat, prin contractul de vanzare-cumparare a actiunilor, sa realizeze, in termen de un an de la transferul dreptului de proprietate, investitii de 15,8 milioane euro pentru dezvoltarea societatii. In plus, Strabag va aloca, in urmatoarii doi ani, investitii de mediu de 50.000 de euro, potrivit conditiilor principale ale contractului, aprobate recent de Guvern.

Firma austriaca va prelua intregul pachet de 782.305 actiuni ale companiei romanesti, considerata de interes strategic, la un pret de 6,647 euro pentru fiecare titlu.

Plata actiunilor va fi efectuata intr-un interval de 60 de zile de la semnarea contractului de vanzare-cumparare, in cazul in care nu va exista nici o obiectie din partea Consiliului Concurentei. Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO