ZF 24

Starbucks se confrunta cu un declin al profitului de 21%

01.04.2008, 10:54 34

Ca urmare a scaderii numarului de clienti, Starbucks a raportat un declin al profitului cu 21% pentru trimestrul doi, informeaza New York Times.

Profitul net inregistrat de companie a scazut la 108,7 milioane dolari, de la 150,8 milioane dolari, in acelasi trimestru al anului anterior.

Raportul a venit la o saptamana dupa ce Starbucks, cel mai mare lant de cafenele din lume, a atentionat ca va avea venituri sub asteptari si a redus previziunile privind profitul pentru anl 2008.

"Anul fiscal 2008 este un an de tranzitie si, desi rezultatele noastre financiare sunt cu siguranta lovite de frecventarea redusa a cafenelelor noastre din SUA, consideram ca pe masura ce vom continua sa ne implinim planurile de reasezari, vom reinvigora experienta Starbucks pentru clientii nostri", a declarat Howard Schultz, presedintele companiei, al boardului director si CEO.

Schultz, care l-a inlocuit in ianuarie pe James Donald ca CEO al companiei, a declarat ca rezultatele sunt influentate in cea mai mare parte de afacerile de pe continentul american, care aduc 77% din profitul total al Starbucks.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO