ZF 24

Soros cere tarilor dezvoltate sa deblocheze discutile asupra unui acord privind schimbarea climatica prin apelul la fonduri FMI

10.12.2009, 15:21 24

Finantistul miliardar George Soros a declarat pentru Reuters caa gasit o cale prin care sa deblocheze discutiile cu privire lasemnarea unui nou acord privind schimbarea climatica folosindactive ale Fondului Monetar International (FMI).

Discutiile ONU de la Copenhaga, care ar fi trebuit sa schitezeun nou tratat cu privire la schimbarea climatica, au fost blocateca urmare a neintelegerilor privind participatia fiecarei tari cufonduri pentru reducerea emisiilor de carbon.

"Am gasit o cale astfel incat altcineva sa plateasca... invederea mobilizarii rezervelor care stau blocate", a spusSoros.

Conform acestuia, tarile dezvoltate ar putea investi o parte dindrepturile de tragere ale FMI care se ridica la 283 miliarde dolaripentru a investi in proiecte de reducere a emisiei de carbon.

Declaratiile finantistului vin dupa ce tarile mai sarace aucerut celor mai bogate sa cheltuiasca 1% sau mai mult din fondurileproprii pentru a reduce emisiile de carbon sau aproximativ 300miliarde dolari anual, aproape dublu fata de cat estimasera tarileindustrializate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO