ZF 24

Sony Ericsson va achizitiona de la Sagem software pentru telefoanele mobile

26.03.2007, 16:16 18

Sony Ericsson, companie mixta formata de grupul nipon Sony si partenerul suedez Ericsson, va cumpara software pentru telefoanele mobile cu preturi care nu depasesc 100 de euro pe unitate de la concurentul francez Sagem, care inregistreaza pierderi, transmite Reuters.

Al patrulea mare producator mondial de terminale mobile, Sony Ericsson, a subliniat insa ca aceasta decizie nu semnaleaza intentia de a lansa o oferta preluare a firmei franceze.

Compania mixta, care cunoaste cea mai rapida dezvoltare pe segmentul producatorilor internationali de telefoane mobile, a intrat recent pe piata telefoanelor mobile cu preturi scazute, cu vanzari de un miliard de unitati pe an, dupa ce a incheiat contracte cu furnizori de aparatura din Asia.

"Am externalizat integral activitatile de productie de telefoane cu preturi reduse. Vrem sa ne dezvoltam activitatea pe aceasta piata, dar pana in prezent nu am beneficiat de software-ul necesar", a declarat Howard Lewis, seful diviziei Sony Ericsson de telefoane mobile cu preturi scazute.

Termenii financiari ai intelegerii nu au au fost dezvaluiti. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO