ZF 24

Sedinta de guvern extraordinara dupa promulgarea legii majorarii salariilor profesorilor

24.10.2008, 15:44 15

Guvernul se va reuni maine la ora 10.00 intr-o sedinta extraordinara in urma promulgarii de catre presedintele Traian Basescu a legii prin care salariile profesorilor cresc de la 1 octombrie cu 50%.

Executivul va analiza implicatiile financiare ale acestei masuri care, potrivit declaratiilor anterioare ale responsabililor din Ministerul Economiei si Finantelor ar costa bugetul de stat 300 mil. euro anul acesta si 1,5 mld. euro anul viitor.

Guvernul a anticipat ca presedintele va semna decretul de promulgare a legii dupa ce Parlamentul a adoptat in unanimitate legea prin care salariile cadrelor didactice erau majorate cu 50%, iar Curtea Constitutionala, sesizata de Guvern, a declarat legea constitutionala.

Una dintre variante luate in calcul de Guvern este adoptarea unei ordonante de urgenta de inghetare a salariilor in sectorul bugetar. O alta varianta discutata de liberali este angajarea raspunderii Guvernului pentru proiectul legii bugetului pentru 2009 care nu cuprinde aceasta majorare. In acest caz, ar putea aparea o motiune de cenzura care, votata, ar demite Guvernul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO