ZF 24

Scandalul din Ialomiţa: Alte trei persoane reţinute;Poliţia face percheziţii domiciliare

Autor: Mediafax

02.01.2012, 15:24 51

Alte trei persoane implicate în scandalul din comuna ialomiţeană Bărbuleşti au fost reţinute, luni, numărul acestora ajungând astfel la opt, în timp ce, la ora transmiterii acestei ştiri, jandarmii şi poliţiştii fac percheziţii la locuinţele suspecţilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Ialomiţa, descinderile au început la domiciliul bărbatului suspectat că a tras provocând moartea unui bărbat de 35 de ani.

"Sunt 14 percheziţii făcute la domiciliile celor implicaţi în acest conflict. Nu am găsit încă arma cu care s-a tras şi pot să vă confirm că în acest moment sunt opt persoane reţinute pe bază de ordonanţă, care urmează să fie prezentate Tribunalului Ialomiţa cu propunere de arestare preventivă. Urmează să stabilim cine a tras, se analizează probele şi vedem ce măsuri vom dispune. Mai sunt şi răniţii care trebuie audiaţi, inclusiv cel de la Ploieşti. Sunt declaraţii de martori şi probe care arată participaţia fiecăruia", a spus şeful Poliţiei Judeţene Ialomiţa, comisar şef Viorel Ştefu.

Persoanele reţinute au fost duse în arestul Poliţiei Judeţene Ialomiţa.

Iniţial, în acest caz au fost reţinut cinci persoane, pentru ultraj contra bunelor moravuri.

O persoană a murit şi alte patru au fost rănite în urma unui scandal izbucnit, duminică, între două grupuri din localitatea Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa, la un moment dat fiind trase şi câteva focuri de armă.

Primele cercetări ale procurorilor de la Parchetul Tribunalului Ialomiţa arătau că incidentul a început în momentul în care copii din cele două grupuri s-au certat pe stradă, iar între părinţii acestora a izbucnit apoi un scandal. În conflict s-au folosit arme de foc şi obiecte contondente.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Ialomiţa, în urma conflictului cinci persoane au fost rănite, fiind transportate la Spitalul Municipal din Urziceni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Ulterior, una dintre victimele internate la spitalul din Urziceni, un bărbat, a decedat.

Medicii din Ploieşti au declarat, luni, că bărbatul în vârstă de 33 de ani, suspectat că a tras cu arma provocând decesul uneia dintre persoanele implicate în conflict, este în stare gravă, dar stabilă.

Procurorul de caz şi poliţiştii continuă cercetările în acest caz, pentru a stabili arma cu care s-a tras - un pistol sau o puşcă de vânătoare - în condiţiile în care declaraţiile persoanelor implicate în conflict sunt contradictorii, iar niciuna dintre persoanele suspectate că au tras nu au permis port armă.

De asemenea, anchetatorii trebuie să stabilească dacă în timpul conflictului o fetiţă de zece ani a fost lovită cu o maşină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO