ZF 24

Scaderile de afara nu dau sperante brokerilor pentru inceputul de saptamana

13.01.2008, 13:02 16

Brokerii nu intrevad o revenire a Bursei, cel putin pe termen scurt, in conditiile in care sentimentul de pe pietele internationale se mentine unul negativ.
Dow Jones Industrial Average, indicele de referinta a pietei americane, a inregistrat vineri o corectie de 1,9%, marcand cel mai prost inceput de an din ultimul sfert de secol.
Scaderile din America au venit pe fondul speculatiilor privind o posibila recesiune a celei mai mari economii din lume, care ar fi prima din ultimii sase ani.
"Cred ca Bursa va deschide luni negativ avand in vedere cum au inchis bursele americane saptamana trecuta si cel mai probabil vom avea parte de o saptamana agitata. Trendul se mentine in continuare unul descendent. Ce-ar putea sa-l schimbe este legat de ce se intampla afara sau rezultate preliminare bune ale companiilor romanesti pe anul trecut", spune Razvan Pasol, directorul general al societatii de brokeraj Intercapital Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO