ZF 24

Retailerul danez de mobilă JYSK ţinteşte spre 100 de magazine

Retailerul danez de mobilă JYSK ţinteşte spre 100 de...

Autor: Ioan Dornescu

06.02.2014, 19:18 432

Afacerile din România ale retailerului danez de mobilier JYSK au crescut uşor anul trecut, iar grupul intenţionează să-şi extindă, pe termen mediu, reţeaua de magazine din România la 100 de unităţi, de la cele 14 locaţii pe care le deţine în prezent. „Ne aşteptăm să vedem o îmbunătăţire a cifrei de afaceri pentru anul financiar 2013/14, deoarece tendinţa de uşoară creştere economică pare să continue şi în România“, a declarat Alexandru Bratu, country manager al JYSK România şi Bulgaria.

Potrivit datelor Ministerului Finanţelor, JYSK România a raportat un rulaj de 65,5 milioane lei în 2011, pentru 2012 datele nefiind însă publicate. Grupul a intrat pe piaţa românească în 2007 prin magazine în franciză, iar în luna martie a anului trecut a devenit proprietarul unităţilor din România şi Bulgaria, managementul celor două ţări fiind reunit într-un sediu central la Bucureşti. JYSK deţine în prezent 14 magazine în România şi trei unităţi în Bulgaria. Compania comercializează mobilier, care acoperă o treime din vânzări, dar şi saltele, pilote, perne, precum şi decoraţiuni şi produse pentru baie.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO