ZF 24

RCS&RDS primeşte 52.500 de euro de la stat pentru a cumpăra cea mai mare flotă de maşini noi prin programul „Rabla”

RCS&RDS primeşte 52.500 de euro de la stat pentru a...
24.07.2013, 18:17 5380

Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat dosarul companiei RCS&RDS prin care operatorul va casa 35 de maşini vechi în vederea achiziţiei a 35 de maşini noi, prima de la stat fiind în acest caz de 227.500 de lei (52.500 de euro), aceasta fiind totodată şi cea mai mare flotă reînnoită de către o companie privată, potrivit raportului AFM.

Cele mai mari flote reînnoite prin programul „Rabla” destinat persoanelor juridice şi instituţiilor publice este cel al Direcţiei Generale Logistice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, de 105 maşini, respectiv 682.500 de lei (157.500 de euro), urmată de cea a unei Unităţi Militare din Capitală, din cadrul Ministerului Apărării, de 56 de maşini, respectiv 364.000 de lei (84.000 de euro).

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat astăzi închiderea primei etape de evaluare şi validare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice în Programul „Rabla 2013”.

În această sesiune, 570 de dosare au fost depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice, dintre care 81 de dosare au fost acceptate pentru 378 autovehicule şi 125 de dosare au fost respinse. Lista persoanelor juridice şi a instituţiilor publice, care au fost acceptate şi respinse în Program, este publicată pe site-ul AFM, la secţiunea aferentă Programului.

Începând de mâine, 25 iulie 2013, persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost acceptate în Program se pot adresa unuia dintre operatorii economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz.

Prin Programul ”Rabla”, Administraţia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete valorice pentru persoanele fizice şi instituţiile publice. Cumularea eco-tichetului cu tichetul „Rabla” este posibilă în cazul achiziţionării unui autovehicul electric.

Pentru stimularea achiziţionării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru:  achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6;  achiziţionarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii ce Co2 mai mică de 100g/km;  achiziţionarea unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

La achiziţionarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri.

Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost respinse au posibilitatea întocmirii unui nou dosar de finanţare şi să-l depună la sediul AFM, în vederea participării la Program, până la data de 31 august 2013.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO