ZF 24

Răzvan Gaiţă, Anchor: Până în primăvară începem renovarea celor două malluri. Un sfert din Plaza devine spaţiu de birouri

Răzvan Gaiţă

Autor: Cristi Moga

23.09.2013, 00:08 689

Răzvan Gaiţă, un bucureştean de 52 de ani care a lucrat aproape două decenii în industria aviatică, a făcut în anul 2000 pasul către comerţ, lucrând pentru grupurile germane Billa, Kaufland şi ECE, iar de patru luni are o nouă misiune: să relanseze primele două centre comerciale din Capitală - Bucureşti Mall şi Plaza România - sau, cel puţin, să le asigure o „aterizare“ lină, în „clubul“ mallurilor de proximitate, scrie revista BUSINESS Construct în numărul din luna octombrie, care va apărea joi, 26 septembrie.

În urmă cu un an, în toamna anului 2012, turcii de la Anchor Grup „luau ochii“ presei cu proiectele de extindere şi renovare a centrelor co­merciale Bucureşti Mall şi Plaza România, pro­iec­te finalizate în 1999 şi 2004 şi ajunse astfel la vârsta la care un „facelift“ este absolut necesar.

Pentru acest proiect, care implica o investiţie de aproximativ 50 de milioane de euro, grupul controlat de familia Ozyegin, una dintre cele mai bogate din Turcia, îl „repa­triase“ pe Ali Ergun Ergen, manager care a condus cele două malluri şi, ulterior, a dezvoltat zona comercială a proiectului Băneasa.

Ergun Ergen a părăsit însă în primăvară compania după doar 14 luni, fără ca lucrările la cele două proiecte să fie începute, iar cei de la Anchor au decis ca pentru prima dată să lase pe mâna unui român administrarea portofoliului imo­biliar local în care au fost realizate până în prezent investiţii de aproximativ 300 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO