ZF 24

Rand Sherif, CEO Interbrands: Business-ul din distributie se afla inca sub influenta majorarii costurilor

07.09.2008, 20:30 52

Rand Sherif, CEO al Interbrands, cea mai mare companie de distributie din industria bunurilor de larg consum, cu afaceri de peste un miliard de euro, spune ca piata romaneasca are in continuare un "statut" privilegiat raportat la statele din Europa Centrala, care se confrunta cu scaderi ale vanzarilor in sectorul bunurilor alimentare si nealimentare.

"Per ansamblu, cred ca piata romaneasca este inca privilegiata. In conditiile in care, in lume, vedem scaderi pe piete precum Franta, Germania sau Spania, in Romania inca putem vorbi de cresteri double digit (peste 10%), deoarece consumatorii cumpara din ce in ce mai mult. Trendul de orientare catre produse premium se mentine, cu toate ca migrarea catre segmentul superior de pret nu mai este atat de puternica precum era in urma cu un an", spune Rand Sherif, directorul executiv al Interbrands Marketing & Distribution.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine care este orientarea consumatorului roman si cum si-a revizuit Interbrands estimarile de vanzari pentru acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO