ZF 24

Radu Timiş l-a adus CEO pe fostul ministru de finanţe Gheorghe Pogea. Noul şef trebuie să readucă compania pe profit

Radu Timiş l-a adus CEO pe fostul ministru de finanţe...

Autor: Gabriel Razi

30.09.2013, 00:06 430
Radu Timiş l-a numit recent în poziţia de director general al grupului CrisTim, afacerea pe care a fondat-o în urmă cu 19 ani, pe Gheorghe Pogea, fost ministru de finanţe în perioada 2008-2009, cel mai greu an de criză, în care România s-a împrumutat de la Fondul Monetar Internaţional cu 20 de miliarde de euro. Primul obiectiv al lui Pogea este să readucă CrisTim pe profit după ce anul trecut compania a terminat cu un minus de 1,8 milioane de euro, faţă de un profit de 2,5 mi­lioane de euro în 2011.
 
„Din data de 6 august sunt direc­torul general al grupului CrisTim. Coordonez grupul alături de Nicolae Danciu (fost senior manager în cadrul real,- Hypermarket) pe partea de vânzări. Am avut activitate în consul­tan­ţă timp de 7-8 luni înainte la CrisTim, iar apoi am primit această pro­punere, pe care am acceptat-o“, spune Gheorghe Pogea.
 
El a fost ministru de finanţe un an în perioada decembrie 2008 - decem­brie 2009, cea mai grea perioadă a crizei, în care România s-a împrumutat 20 mld. euro de la Fondul Monetar In­terna­ţio­nal. De numele lui Pogea se leagă şi in­tro­ducerea impozitului for­fetar. Pogea este absolvent al Insti­tu­tu­lui Politehnic Bucureşti şi deţine titlul de doctor în ştiinţa şi ingineria mate­rialelor.
 
Între 1996 şi 2000 a fost director general al Siderurgica Hunedoara, iar în perioada 2001-2008 a ocupat pe rând fotoliul de director general al Mar­mosim şi Titan Mar, ambele com­panii controlate de Adriean Videanu. Până în prezent Pogea nu a ocupat nicio poziţie în cadrul unei companii din industria bunurilor de larg consum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO