Radu Timiş l-a adus CEO pe fostul ministru de finanţe Gheorghe Pogea. Noul şef trebuie să readucă compania pe profit

Autor: Gabriel Razi 30.09.2013
Radu Timiş l-a numit recent în poziţia de director general al grupului CrisTim, afacerea pe care a fondat-o în urmă cu 19 ani, pe Gheorghe Pogea, fost ministru de finanţe în perioada 2008-2009, cel mai greu an de criză, în care România s-a împrumutat de la Fondul Monetar Internaţional cu 20 de miliarde de euro. Primul obiectiv al lui Pogea este să readucă CrisTim pe profit după ce anul trecut compania a terminat cu un minus de 1,8 milioane de euro, faţă de un profit de 2,5 mi­lioane de euro în 2011.
 
„Din data de 6 august sunt direc­torul general al grupului CrisTim. Coordonez grupul alături de Nicolae Danciu (fost senior manager în cadrul real,- Hypermarket) pe partea de vânzări. Am avut activitate în consul­tan­ţă timp de 7-8 luni înainte la CrisTim, iar apoi am primit această pro­punere, pe care am acceptat-o“, spune Gheorghe Pogea.
 
El a fost ministru de finanţe un an în perioada decembrie 2008 - decem­brie 2009, cea mai grea perioadă a crizei, în care România s-a împrumutat 20 mld. euro de la Fondul Monetar In­terna­ţio­nal. De numele lui Pogea se leagă şi in­tro­ducerea impozitului for­fetar. Pogea este absolvent al Insti­tu­tu­lui Politehnic Bucureşti şi deţine titlul de doctor în ştiinţa şi ingineria mate­rialelor.
 
Între 1996 şi 2000 a fost director general al Siderurgica Hunedoara, iar în perioada 2001-2008 a ocupat pe rând fotoliul de director general al Mar­mosim şi Titan Mar, ambele com­panii controlate de Adriean Videanu. Până în prezent Pogea nu a ocupat nicio poziţie în cadrul unei companii din industria bunurilor de larg consum.