ZF 24

ProTV: Dosar cu greutate la DNA: Caltabos pentru ministrul agriculturii

09.10.2007, 09:22 17

Saptamana a inceput prost pentru Traian Remes care este al saptelea ministru intrat in vizorul DNA.
Procurorii anticoruptie sustin ca au probe conform carora Remes urma sa primeasca 20 de kilograme de caltabos si o masina, supliment fata de o suma de 15.000 de euro pe care ar fi incasat-o pentru a interveni in favoarea unui om de afaceri din Satu Mare.

Un om de afaceri din Satu Mare a vrut sa se asigure ca iese castigator dupa ce va participa la mai multe licitatii publice, aflate sub umbrela Ministerului Agriculturii. Pentru siguranta l-ar fi rugat pe Ioan Avram Muresan sa il ajute. Fostul ministru ar fi apelat la actualul ministru Traian Remes, care, sustin anchetatorii, ar fi dat o mana de ajutor contra unor bunuri si bani.

Procurorii sustin ca au inregistrari audio care dovedesc ca Remes ar fi primit initial 15 mii de euro si 100 de litri de palinca. In transa a doua, spun ei, demnitarul urma sa primeasca 20 de kilograme de caltabosi si o masina de lux.

Procurorii au incercat deja sa obtina arestarea lui Ioan Avram Muresan in acest dosar pentru complicitate la cumparare de influenta. Ioan Muresan a fost adus sambata seara la Bucuresti pentru audieri. Judecatorii l-au eliberat, dar i-au pus in vedere sa nu paraseasca Romania.

Decebal Traian Remes sustine ca este nevinovat si ca nu il cunoaste pe omul de afaceri, dar refuza sa comenteze daca a primit palinca sau i s-a promis caltabos. Politicienii in schimb se intrec in declaratii.

Cererea procurorilor DNA care vor sa inceapa urmarirea penala impotriva lui Traian Remes este acum pe masa presedintelui Romaniei.

Chiar daca in acest moment comisia prezidentiala este suspendata, presedintele poate aviza solicitarea DNA. www.protv.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO