ZF 24

Producătorii jocului FIFA au luat birouri pentru 1.000 de oameni lângă Politehnică

Producătorii jocului FIFA au luat birouri pentru 1.000...

Autor: Cristi Moga

11.11.2013, 21:23 1271

Compania americană Electronic Arts, cu afaceri de 3,8 mld. dolari în 2012 din vânzarea unor jocuri precum FIFA sau Need for Speed, a închiriat integral spaţiile de 11.500 mp ale clădirii de birouri AFI Park 2 aflată în construcţie lângă mallul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, în zona Politehnică, unde se prefigurează dezvoltarea unui nou hub IT al Capitalei.

Americanii fac astfel pasul de la un sediu de 3.500 mp şi 330 de angajaţi din clădirea Riverplace spre un imobil cu zece etaje în care din luna aprilie a anului viitor vor putea fi amenajate bi­rouri pentru 1.000 de oameni. Re­pre­zentanţii companiei nu au dezvă­luit deocamdată planurile privind dezvoltarea echipei.

„Am negociat mai bine de un an această tranzacţie. Pentru cea de-a treia clădire din AFI Park avem negocieri tot cu companii din zona IT care apreciază locaţia datorită apropierii de Politehnică“, a declarat pentru ZF David Hay, CEO al AFI Europe Ro­mânia, dezvoltatorul proiectului de birouri. Grupul israelian investeşte cir­ca 20 mil. euro în clădire şi va încasa în următorii şapte ani chirii de aproape 15 mil. euro de la grupul american.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO