ZF 24

Primele contributii la fondurile de pensii private obligatorii

20.05.2008, 15:11 11

Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) a virat primii bani din contributiile pentru bugetul asigurarilor sociale de stat catre fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II al sistemului de pensii).

Suma pentru fiecare participant este de 2% din venitul brut al acestuia, iar banii se scad din actuala contributie individuala de 9,5%. Cota de contributie aferenta pilonului II va creste anual cu cate o jumatate de punct procentual, pana la atingerea nivelului de 6%, intr-un interval de opt ani.

Viramentele s-au efectuat pentru un numar de 3.194.961 de participanti, suma totala virata fiind de 88.190.879 lei (cca. 24,1 mil EUR). Valoarea medie a contributiei pe participant este de cca 7.55 EUR.

Pentru un numar de 961.355 de participanti nu s-au efectuat viramente, in principal din cauza nedepunerii de catre angajatori a declaratiilor nominale privind contributia la bugetul asigurarilor sociale de stat in termenul prevazut de lege (maxim 25 ale lunii pentru luna anterioara).

Vedeti indicatorii statistici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO