ZF 24

Presedintia sustine ca presa s-a "focalizat excesiv" pe dezincriminarea consumului de droguri si a prostitutiei

23.09.2009, 17:31 17

Presedintia sustine intr-un comunicat de presa ca dezbaterearaportului Comisiei pentru demografie a fost distorsionata mediaticprin "focalizarea excesiva" asupra recomandarilor de dezincriminarea consumului de droguri si de legalizare a sexului comercial, ceeace a umbrit amplitudinea problemelor mentionate in document.

"Avand in vedere distorsionarea mediatica a dezbateriiRaportului Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Socialesi Demografice, Departamentul de Comunicare Publica alAdministratiei Prezidentiale face urmatoarele precizari: 1.Raportul este un document amplu cu privire la riscurile siinechitatile sociale din Romania, abordand probleme de maximarelevanta sociala precum saracia, somajul, decalajul de sanse siresurse intre mediul rural si urban, sistemul ineficient deprotectie sociala sau scaderea accelerata a populatiei. 2. Pe langaaceste probleme fundamentale, Comisia de experti independenti aprezentat posibile variante de actiune pentru limitarea altorfenomene in continua crestere, precum consumul de droguri siraspandirea bolilor cu transmitere sexuala, carora le cad victimein special persoane tinere", se arata intr-un comunicat alPresedintiei remis agentiei Mediafax.

Administratia Prezidentiala mentioneaza ca "aeste probleme suntgrave(...) insa focalizarea excesiva pe aceste doua aspecteumbreste amplitudinea problemelor de natura sociala semnalate inraport, pentru a caror rezolvare este necesara o largadezbatere".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO