Presedintia sustine ca presa s-a "focalizat excesiv" pe dezincriminarea consumului de droguri si a prostitutiei

Ziarul Financiar 23.09.2009

Presedintia sustine intr-un comunicat de presa ca dezbaterea raportului Comisiei pentru demografie a fost distorsionata mediatic prin "focalizarea excesiva" asupra recomandarilor de dezincriminare a consumului de droguri si de legalizare a sexului comercial, ceea ce a umbrit amplitudinea problemelor mentionate in document.

"Avand in vedere distorsionarea mediatica a dezbaterii Raportului Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice, Departamentul de Comunicare Publica al Administratiei Prezidentiale face urmatoarele precizari: 1. Raportul este un document amplu cu privire la riscurile si inechitatile sociale din Romania, abordand probleme de maxima relevanta sociala precum saracia, somajul, decalajul de sanse si resurse intre mediul rural si urban, sistemul ineficient de protectie sociala sau scaderea accelerata a populatiei. 2. Pe langa aceste probleme fundamentale, Comisia de experti independenti a prezentat posibile variante de actiune pentru limitarea altor fenomene in continua crestere, precum consumul de droguri si raspandirea bolilor cu transmitere sexuala, carora le cad victime in special persoane tinere", se arata intr-un comunicat al Presedintiei remis agentiei Mediafax.

Administratia Prezidentiala mentioneaza ca "aeste probleme sunt grave(...) insa focalizarea excesiva pe aceste doua aspecte umbreste amplitudinea problemelor de natura sociala semnalate in raport, pentru a caror rezolvare este necesara o larga dezbatere".