ZF 24

Plenul Senatului a adoptat legea responsabilitatii fiscale

03.03.2010, 15:27 17

Senatul a adoptat ieri cu 54 de voturi "pentru", 29 de voturi"impotriva" si doua "abtineri" legea responsabilitatii fiscale,care stabileste limitarea rectificarilor bugetare, urmand caproiectul sa intre in atentia Camerei Deputatilor, care estedecizionala.

Plenul a adoptat modificarile operate de Comisia de BugetFinante, in acord cu ministrul Finantelor Sebastian Vladescu.

Modificarile se refera in principal la statutul membrilorConsiliului Fiscal. Cei cinci membri ai consiliului nu vor mai aveaacces la informatii clasificate. Ei vor avea dreptul sa candidezeinca o data pentru mandatul in Consiliu, in proiectul initialmandatul fiind limitat la unul.

Comisia senatoriala a eliminat totodata veto-ul Academiei Romanein privinta numirii celor cinci membri ai Consiliului Fiscal,acestia urmand sa fie validati de Parlament la propunerea celor maiimportante institutii financiare, din care BNR, ARB si Academia deStudii Economice.

Legea responsabilitatii fiscale, care are termen de adoptare decatre Parlament finele lui martie, este o cerinta care deriva dinacordul cu FMI. Consiliul va trebui sa intocmeasca periodicrapoarte despre politica fiscal-bugetara a Guvernului, potrivitacestei legi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO