ZF 24

Pierderi de 26 mil. dolari pentru Aker yards in T2

Pierderi de 26 mil. dolari pentru Aker yards in T2
24.08.2007, 13:43 15

Grupul norvegian Aker Yards a consemnat, in al doilea trimestru al anului 2007, pierderi inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii (LBITDA) de 153 milioane de coroane norvegiene (26 milioane de dolari) dupa ce a incheiat perioada similara a anului trecut pe profit.

In perioada aprilie-iunie 2006, constructorul de nave a raportat castiguri inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA) de 382 milioane de coroane, transmite Reuters.

Volumul pierderilor Aker Yards a depasit estimarile analistilor, care prognozau, in medie, LBITDA de 43 de milioane de coroane norvegiene.

Compania preconizeaza insa ca va reveni pe profit anul viitor.

"Am crescut intr-un ritm foarte rapid intr-un mediu supraincalzit, ceea ce a atras provocari la nivel operational. In orice caz, vom reveni cu rezultate mai bune chiar din anul viitor", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al grupului, Yrjo Julin. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO