ZF 24

Piata valutara de la Bucuresti s-a stabilizat la tranzactii de 36 mld. euro

19.06.2008, 20:00 18

Volumul total tranzactionat pe piata valutara de la Bucuresti a coborat usor in mai fata de luna precedenta, la 35,9 miliarde de euro, arata un calcul realizat de ZF pe baza datelor medii zilnice anuntate de BNR.
In luna aprilie tranzactiile valutare insumasera aproape 36,5 miliarde de euro, in timp ce recordul a fost stabilit in ianuarie, cand volumul total urcase la aproape 42 de miliarde de euro.

Scaderea sumelor tranzactionate a venit pe fondul unei reduceri a volatilitatii, comaparativ cu lunile precedente. Euro a oscilat in mai intr-o banda relativ ingusta, intre 3,63 si 3,69 lei, in conditiile in care apetitul jucatorilor pentru tranzactionare a fost destul de redus. In aprilie, cotatiile fluctuasera intre 3,56 si 3,73 lei pentru un euro.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine cand a fost atins recordul tranzactiilor si ce arata datele BNR cu privire la schimburile interbancare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO