ZF 24

Pe romani nu-i deranjeaza sa foloseasca masina de serviciu. 25% din numarul de km se efectueaza in afara orelor de program

27.04.2009, 16:28 45

Furnizorul de sisteme de monitorizare a flotelor auto prin GPS, SAS Grup, estimeaza ca 25% din numarul de kilometri parcursi lunar de o masina de distributie nu sunt efectuati in folosul companiilor, fiind realizati de angajati in afara orelor de program.

Astfel, dintr-o medie de 3.000 de kilometri parcursi lunar, pana la 750 de kilometri sunt realizati cu alte scopuri decat distributia.

"Statisticile arata ca, din circa 3.000 de km parcursi, in medie, de o masina de distributie intr-o luna, intre 10- 25% sunt efectuati in afara orelor de program, adica in interes personal. Prin implementarea solutiei de fleet management, aceste cheltuieli dispar", a precizat Adrian Dinu, director general al SAS Grup.

Potrivit datelor companiei, prin implementarea sistemelor de management a flotelor auto cheltuielile pot fi reduse lunar cu pana la 20% iar veniturile se pot aprecia cu circa 30%. Acest lucru se realizeaza prin module de management, asemanatoare celor oferite de companiile de leasing operational, prin care se gestioneaza atat asigurarile si autorizatiile automobilelor dar se optimizeaza si traseele si numarul de kilometri parcursi si se realizeaza managementul de combustibil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO