ZF 24

Patronatele: Boc nu respinge ideea nationalizarilor

07.07.2009, 16:24 12

Patronatele au propus, luni, ntr-o intalnire cu premierul Emil Boc, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, si ministrul Muncii, Marian Sarbu, ca firmele care au probleme sa fie nationalizate, prin transformarea datoriilor in actiuni, sugestie care nu a fost respinsa de premier, informeaza Mediafax.

"Aseara (luni, n.r.) am propus ca firmele care au probleme sa fi preluate de catre stat. Propunerea apartine domnului Paunescu (presedintele Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania, n.r.) si nu a fost respinsa de premierul Boc. Asta ar insemna ca statul sa transforme datoria firmelor in actiuni, si, dupa ce companiile se restabilesc, situatia sa poata reveni la normal", a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

La intalnirea de luni seara cu premierul Emil Boc, ministrul de Finante si ministrul Muncii, Marian Sarbu, patronatele au propus o serie de masuri pentru iesirea Romaniei din criza si relansarea economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO