ZF 24

Ouatu, Apolodor: Am mai face demolări, dar mi-e teamă că se vor termina. Investitorii demolează, dar ezită să pună ceva în loc

Printre construcţiile vechi dărâmate de Apolodor se numără şi fostul pavilion administrativ al uzinei Dacia

Printre construcţiile vechi dărâmate de Apolodor se numără şi fostul pavilion administrativ al uzinei Dacia

Autor: Andreea Neferu

13.12.2013, 00:08 503

Radu Ouatu, omul de afaceri care controlează unul dintre cei mai mari constructori cu ca­pi­tal românesc, Apolodor Com Impex, spune că piaţa con­struc­ţiilor, în ansamblu, a fost „mai slabă“ anul aces­ta comparativ cu 2012, existând însă o uşoară revenire la sfârşit de an datorită investiţiilor private.

Apolodor este compania care a demolat în ultimii ani câteva furnale ale combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi.

„Dintre cauze (care au declanşat o contracţie a pieţei construcţiilor anul acesta – n.red.) pot enumera neînceperea unor noi sec­toa­re de autostrăzi, ca investiţii publice, dar şi amâ­narea mai multor proiecte private în do­me­niul energiei verzi (eoliene). Dema­rarea unor proiecte comerciale private a mai animat pia­ţa construcţiilor“, afirmă Ouatu.

Apolodor s-a afirmat pe piaţă cu acti­vi­tăţile de demolare de diverse construcţii, însă ulterior a intrat şi în domeniul construcţiilor noi. Compania a participat de-a lungul timpului la unele dintre cele mai importante proiecte de demolare de fabrici dezafectate sau clădiri aflate în stare de degradare din Bucureşti sau din ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO