Ouatu, Apolodor: Am mai face demolări, dar mi-e teamă că se vor termina. Investitorii demolează, dar ezită să pună ceva în loc

Autor: Andreea Neferu 13.12.2013

Radu Ouatu, omul de afaceri care controlează unul dintre cei mai mari constructori cu ca­pi­tal românesc, Apolodor Com Impex, spune că piaţa con­struc­ţiilor, în ansamblu, a fost „mai slabă“ anul aces­ta comparativ cu 2012, existând însă o uşoară revenire la sfârşit de an datorită investiţiilor private.

Apolodor este compania care a demolat în ultimii ani câteva furnale ale combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi.

„Dintre cauze (care au declanşat o contracţie a pieţei construcţiilor anul acesta – n.red.) pot enumera neînceperea unor noi sec­toa­re de autostrăzi, ca investiţii publice, dar şi amâ­narea mai multor proiecte private în do­me­niul energiei verzi (eoliene). Dema­rarea unor proiecte comerciale private a mai animat pia­ţa construcţiilor“, afirmă Ouatu.

Apolodor s-a afirmat pe piaţă cu acti­vi­tăţile de demolare de diverse construcţii, însă ulterior a intrat şi în domeniul construcţiilor noi. Compania a participat de-a lungul timpului la unele dintre cele mai importante proiecte de demolare de fabrici dezafectate sau clădiri aflate în stare de degradare din Bucureşti sau din ţară.