ZF 24

O tara cu "dureri de cap": jumatate din romani sufera de migrene

O tara cu "dureri de cap": jumatate din romani sufera de migrene
23.03.2010, 13:34 46

Aproape jumatate dintre romani sufera de dureri de cap simigrene cel putin o data pe luna, iar 63% dintre acestia folosescAlgocalminul pentru tratament, potrivit unui studiu realizat deGfK.

"Odata cu inaintarea in varsta, atat ponderea celor care acuzalunar astfel de dureri, dar si frecventa crizelor cresc. O persoanatanara, de pana in 30 de ani, se plange de dureri de cap in mediede 1,4 ori pe luna, in timp ce in randul persoanelor de peste 50 deani durerile de cap se instaleaza mult mai frecvent, in medie de2,5 ori pe luna. Mai predispuse unor stari de disconfort generatede durerile de cap sunt femeile, persoanele cu nivel de educatiescazut, dar si persoanele vaduve si cele care locuiesc in mediulrural", se arata in raportul GfK.

Dupa Algocalmin, urmatoarele cele mai folosite medicamente laaparitia acestor simptome sunt paracetamolul (36%) siantinevralgicul (32%). Nurofenul (22%) si aspirina (21%)completeaza topul celor mai folosite cinci medicamente în remediuldurerilor de cap.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO