ZF 24

Noul vârf de gamă al Samsung, Galaxy S5, rămâne îmbrăcat în plastic, dar rezistă la apă şi praf şi vine cu senzor de amprentă ca iPhone

Noul vârf de gamă al Samsung, Galaxy S5, rămâne...

Autor: Adrian Seceleanu

25.02.2014, 00:05 2296

Compania sud-coreeană Samsung a spulberat luni seară la Barcelona zvonurile care au circulat pe piaţă în ultimele luni privind lansarea unei noi generaţii a vârfului de gamă Galaxy S care să utilizeze materiale premium precum aluminiul, odată cu prezentarea noului telefon care rămâne ”îmbrăcat” în plastic, dar vine cu senzor de amprentă – la fel ca iPhone 5S, şi un ecran mai mare de 5,1 inchi.

Parte din spate a telefonului este totuşi realizată din piele sintetică, îmbunătăţind astfel aspectul S5.

Galaxy S5 este  rezistent la apă şi praf, potrivit companiei, are o baterie cu o capacitate mărită cu 20% şi o cameră foto de 16 megapixeli.

Mobilul le oferă utilizatorilor posibilitatea de a mări semnificativ viteza de acces la internet prin combinarea resurselor asigurate şi de conexiunea Wi-Fi şi de reţeaua 3G/4G. Modemul 4G încorporat este compatibil cu viteze de descărcare a datelor de până la 150 Mbps.

Noul telefon, care va ajunge în magazine din luna aprilie, este o rafinare a modelului precedent în condiţiile în care acesta nu vine cu un procesor nou sau alte funcţii, specificaţii tehnice care să revoluţioneze piaţa, a comentat presa internaţională.

Cu puţine funcţii noi care să impresioneze prin comparaţie cu competiţia, Samsung a decis să organizeze o lansare mai discretă a terminalului, în acelaşi timp cu târgul Mobile World Congress din Barcelona, luptând astfel pentru atenţia media şi a publicului în paralel cu alte companii care lansează noi produse în această săptămână la evenimentul din Spania.

Samsung a fost anul trecut cel mai mare jucător de pe piaţa de smartphone-uri din România.

În ultimul an de zile acţiunile Samsung au scăzut cu 13%, ştergând aproximativ 28 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă a companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO