ZF 24

Nostalgicii ceauşişti: "Şi-au bătut joc de ei. Uite unde a ajuns ţara. Aşa e bine?"

Nostalgicii ceauşişti: "Şi-au bătut joc de ei. Uite unde a ajuns ţara. Aşa e bine?"
22.07.2010, 10:46 20

Nostalgicii ceauşişti, cot la cot cu presa centrală, s-au călcatpe picioare la coadă, la poarta Cimitirului Ghencea, în aşteptareamomentului în care vor fi lăsaţi să vadă mormintele deschise aledictatorilor, scrie Gândul.

"Şi-au bătut joc de ei. Ca pe nişte câini i-a omorât. Uite undea ajuns ţara. Aşa e bine?!" se tânguie un bătrân cu faţa asudată,mai mult în şoaptă şi mai ferit de grup, uitându-se instinctiv, cucoada ochiului, către maşina poliţiei parcată la trotuar. Îşişterge sudoarea prelinsă pe la colţul ochilor, cu o batistăpestriţă. "Da' ce, dom'le, crezi că sunt îngropaţi aici? Cine ştiecine-o fi acolo, jos..." îi răspunde o doamnă cu bluza leoarcă,lipită de spate din cauza caniculei. "Nu vezi că nici acu' nu nelasă să-i vedem? De frică. Păi ce crezi dumneata, că nu le efrică?" mai spune doamna. "Cui?" întreabă cineva, dar nu mai apucărăspuns. Porţile cimitirului se deschid şi apare ginereleCeauşeştilor, soţul Zoiei. Pare obosit, răvăşit. Parte dintre ceiaflaţi la poartă se reped înăuntru, în speranţa că-i vor revedea peCeauşeşti. Presa îl ia la întrebări pe Mircea Oprean. "Ce a fost?Cum a fost? Sunt sau nu sunt ei? S-au prelevat probe?". Asediat,profesorul Mircea Oprean face faţă cu greu. "Da, se pare că erauei. Am recunoscut căciula de blană şi pantalonii găuriţi degloanţe". "Soacră-mea a avut mai mult de suferit decât Nicolae. Afost îngropată într-un teren mai umed", spune. Apoi se desprinde degrup şi se îndreaptă îngândurat către eleganta sa maşină de teren.Despre cum a decurs dezgropareaCeauşeştilor citiţi mai multe pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO