ZF 24

Norul de cenusa vulcanica aduce taximetristilor curse Bucuresti – Cluj, Timisoara sau Constanta

Norul de cenusa vulcanica aduce taximetristilor curse Bucuresti – Cluj, Timisoara sau Constanta

Foto: AFP

18.04.2010, 15:11 37

Oprirea traficului aerian din cauza norului de cenusa vulcanicaa adus taximetristilor bucuresteni curse de sute de kilometri spredestinatii precum Constanta, Brasov, Timisoara sau Cluj.

Operatorii de transport in regim taxi spun ca au avut solicitarii,in special din partea unor clienti straini, dupa ce vineri au fostsuspendate zborurile de la aeroporturile din Bucuresti.

"Cei care venisera sa ia avionul au asteptat o zi, dar sambata s-auintors. Marea majoritate au luat trenul dar am avut solicitaripentru curse la Constanta, Brasov si Ploiesti", a declarat BogdanDinca, director general al Grant Taxi.

El a adaugat ca in acelasi timp inregistreaza pierderi pentru cele65 de taxiuri care faceau in mod regulat 3-4 curse pe zi dinBucuresti la Otopeni.
Directorul Taxi Auto Cobalcescu, Nicolae Trusca, spune ca inultimele doua zile a existat o cerere neasteptata pentru curseexterne, care de obicei sunt destul de rare.
"In dispecerat am avut numai 10 solicitari pentru astfel de cursedar probabil au fost luate curse si din trafic. Nu toti soferiiraporteaza cursele externe. De obicei cursele acestea sunt rare,dar acum a existat cerere mai mare", a declarat Trusca.

Cele mai mai cautate destinatii, cate trei, au fost Cluj siTimisoara. "Au fost straini, probabil cu probleme de afaceri, careinsa nu au putut sa mai plece", a adaugat Trusca. El a mentionat catraseele externe, de 200-300 de kilometri sunt preferate de soferiide taxi pentru ca de obicei o asemenea cursa reprezinta egalul adoua zile de munca in Bucuresti. De exemplu, pentru o cursaBucuresti Cluj, clientul plateste nu doar cursa efectiva ci sijumatate din tariful de intoarcere. "Pentru ca nu ar fi apoieficient din punct de vedere al consumului de combustibil. Taxiulse intoarce gol".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO