ZF 24

New York Times: RDG, distrusa si la 20 de ani de la caderea Zidului

NEW YORK TIMES: RDG, distrusa si la 20 de ani de la caderea Zidului
10.11.2009, 15:35 21

Somaj galopant, o productivitate care creste mai mult pe hartie,multe blocuri goale si amintiri de pe vremea comunismului carereusea sa mascheze cumva toate acestea. Cu asta intampina oraseleobisnuite din fosta Germanie de Est (RDG) aniversarea a 20 de anide la caderea Zidului Berlinului, scrie BUSINESS Magazin, care citeaza un articol din New YorkTimes.

In acest al 20-lea an de la caderea Zidului Berlinului, guvernulcancelarului Angela Merkel se pregateste pentru o serie decelebrari si comemorari pana la aniversarea din noiembrie.Scenariul oficial al revigorarii landurilor din est a fost reluatsi de presedintele american Barack Obama in recenta lui vizita inDresda, reconstruita in toata splendoarea sa. Dar in afara catorvaorase mari, ca Dresda, Leipzig sau Berlin, in fostele orase minieredin est, cum e si cazul Hoyerswerda, povestea declinului si aparasirii nu s-a schimbat.

Cititi mai multe despre economia est-germana la 20 de ani de la caderea ziduluiBerlinului pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO