ZF 24

Multinationalele sunt singurele care produc profesionisti pe piata locala

Multinationalele sunt singurele care produc profesionisti pe piata locala
21.09.2008, 15:00 22

Multinationalele si companiile private, in general, sunt singurele care produc forta de munca profesionista pe piata locala, spune Radu Furnica, cel mai scump si unul dintre cei mai vechi “vanatori” de executivi de pe piata locala.

“Multinationalele sunt niste organisme foarte oportuniste, care isi produc calitatea de care au nevoie, atata timp cat au nevoie. Nu sunt institutii de caritate care sa dezvolte oamenii la deplina lor capacitate. Din aceasta cauza, nu exista in Romania - cu exceptia MBA-urilor si a unor traininguri, foarte putine de altfel - o forta care sa genereze cresterea numarului oameni competenti, alta decat nevoia de a creste a companiilor multinationale si private, in general», spune Radu Furnica, presedinte al companiei de executive search Leadership Development Solutions (LDS), partenerul pentru piata locala al Korn/Ferry International, una dintre cele mai mari companii de executive search din lume.

 

Cititi in suplimentul de luni al ZIARULUI FINANCIAR, Profesii, care sunt motivele pentru care apar dezechilibre puternice pe piata fortei de munca si de ce societatea romaneasca si-a pierdut credibilitatea in fata tinerilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO