ZF 24

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş: După cinci luni, 2,33% deficit bugetar, nu este de joacă. Ţinta de deficit asumată pentru sfârşitul anului este de 4,4%

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş: După cinci luni,...

Autor: Cosmin Pirv

29.06.2023, 09:41 142

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, susţine că „nu este de joacă” după ce deficitul bugetar la cinci luni a ajuns la 2.33%.

„Este o realitate. Sunt 5 luni de execuţie bugetară, 2,33% din PIB deficitul bugetar, 37 de miliarde de lei. Aceasta este realitatea astăzi. Nu putem sta cu mâna în sân pentru că după cinci luni 2,33% deficit bugetar nu este de joacă şi tocmai de aceea încă de la audieri şi din primele zile de mandat, aceasta este a doua săptămână de când am mandatul de ministru al Finanţelor, m-am concerntrat pe acest plan de măsuri care urmează să fie agreat la nivelul coaliţiei şi să putem gesiona corespunzător riscul de deficit bugetar”, a declarat joi Marcel Boloş.

Conform acestuia, ţinta de deficit asumată pentru sfârşitul anului este de 4,4%.

„Este în interesul României ca să avem gestionat corespunzător deficitul bugetar pentru a nu afacta investiţiile care sunt şansa noastră pentru dezvoltare pe termen lung şi aceasta este abordarea corectă în prezent pentru ca acest plan de măsuri să intre în vigoare şi să putem să închidem anul bugetar la nivelul ţintei de deficit asumate faţă de CE, 4,4%”, a adăugat ministrul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO