ZF 24

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu: "Ne gandim serios la trecerea a noua de liceu in ciclul de gimnaziu". Cum comentati

19.02.2010, 11:04 48

Includerea clasei I pregatitoare in ciclul primar si a clasei aIX-a de liceu in cel gimnazial reprezinta doua masuri care vor ducela un invatamant "mai echitabil", e de parere ministrul Educatiei,Daniel Funeriu.

"Ne gandim foarte serios la trecerea clasei a noua de liceu ingimnaziu, o masura foarte sanatoasa care nu poate fi luata pestenoapte. Nu exclud insa ca cei care intra in clasa a cincea in acestan sa fie primii care sa faca noua clase obligatorii", a declaratFuneriu in cadrul unei conferinte organizate de Ministerul Munciipe tema combaterii saraciei si a excluziunii sociale.

El a mai precizat ca principalele probleme legate de noua masuraar fi mobilitatea personalului din invatamant si lipsa liceeleordin mediul rural. De altfel, aceeasi masura privind modificareciclurilor de invatamant a fost introdusa anul trecut in proiectulde lege a Educatiei realizat de comisia prezidentiala condusa deMircea Miclea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO