ZF 24

Ministrul Agriculturii spera ca pana in 2010 sa fie finalizat un sistem national de irigatii

28.06.2009, 12:55 16

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a anuntat, sambata, ca MAPDR va finaliza, pana in martie 2010, proiectarea unui nou sistem national de irigatii, in conditiile in care cel actual este depasit si foloseste pompe rusesti din anii '60, informeaza Mediafax.

Sarbu a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cluj, ca a dat ca tema de cercetare si proiectare specialistilor din Ministerul Agriculturii proiectarea viitorului sistem de irigatii.

“Am dat tema de cercetare si proiectare a unui proiect integrat, la care sa participe specialistii Ministerului Agriculturii, Ministerului Mediului, Apelor Romane, Regiei Nationale a Padurilor, ANMH, referitor la ceea se intampla cu fostul sistem, care e energofag si are pierderi de apa. Va trebui sa tinem seama de alarmele care vin zi de zi, incalzirea globala, fenomene climatice. (...) Sistemul actual de irigatii e depasit, cu pompe rusesti din anii '60 si trebuie schimbat, trebuie regandit pe suprafete, pe proprietati. E un proiect amplu, proiectarea va dura un an”, a precizat Sarbu. Mai multe despre noul sistem national de irigatii cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO