ZF 24

Ministerul Sanatatii propune scoaterea farmaciilor din mall-uri

18.08.2008, 18:00 13

Lanturile de farmacii nu vor mai putea sa deschida unitati in cadrul complexurilor comerciale si vor fi obligate sa-si majoreze suprafata de la 40 la 70 de metri patrati, potrivit unui proiect de lege lansat in dezbatere publica de Ministerul Sanatatii (MS).

In prezent, deschiderea de farmacii se face pe baza unui criteriu demografic, respectiv o farmacie la 3.000 de locuitori in Bucuresti, o farmacie la 3.500 de locuitori in orasele resedinta de judet, si o farmacie la 4.000 de locuitori in alte orase. Ca exceptie mai pot fi infiintate unitati in gari, daca nu exista o farmacie in imediat apropiere si in complexurile comerciale de mari dimensiuni.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine care sunt modificarile aduse prin Proiectului de hotarare de guvern pentru aprobarea Normelor privind infiintarea, organizarea si functionarea unitatilor de distributie de medicamente de uz uman al Ministerului Sanatatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO