ZF 24

Meniu usor pentru liderii G20: somon, miel si tarte

Meniu usor pentru liderii G20: somon, miel si tarte
01.04.2009, 17:57 30

Jamie Oliver, bucatarul britanic cunoscut pentru campaniile sale televizate in care incerca sa indrume tineri fara loc de munca si sa ii ghideze prin tainele gatitului, va face tot ce ii va sta in putere sa relaxeze presiunile ce apasa pe umerii economiei globale prin organzarea unei cine pentru liderii mondiali prezenti la Londra pentru Summitul G20, scrie Bloomberg.

Meniul lui Oliver pentru cina de pe Downing Street se va centra pe produse britanice precum somon organic proaspat, de la o ferma din Shetland si spata de miel de la Elwy Valley din nordul Tarii Galilor. Oliver va fi ajutat de o echipa de opt bucatari tineri care au invatat sa gateasca la restaurantul Fifteen, detinut de Jamie la Londra.

“Sunt foarte mandru de tara mea si de mancarurile sale traditionale si stiu ca musafirii din Downing Street vor fi incantati,” a spus Oliver.
Aceasta va fi a treia oara cand Oliver va gati in bucatariile din Downing Street numarul 10. El a mai gatit pentru fostul prim-ministru, Tony Blair, si pentru presedintele italian, Massimo D’Alema, in 2000 si ulterior pentru acelasi Tony Blair si pentru liderul irlandez, Bertie Ahern, in ianuarie 2003.

Meniul alcatuit din somon, miel si tarte nu ar trebui sa provoace nimanui indigestie si nici sa atraga critici cum ca ar fi prea extravagant.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO