ZF 24

MasterCard suspenda comisioanele in tranzactiile transfrontaliere in UE. Visa Europe le mentine

13.06.2008, 16:20 18

MasterCard a decis sa suspende comisioanele percepute pentru tranzactiile transfrontaliere prin intermediul cardurilor MasterCard si Maestro in Europa, pentru a evita impunerea unor amenzi de catre Comisia Europeana (CE).

In decembrie 2007, CE a stabilit ca, prin perceperea acestor comisioanelor, MasterCard a incalcat timp de 15 ani reglementarile comunitare in domeniul concurentei.

Comisia a acordat companiei sase luni pentru a modifica structura comisioanelor pentru tranzactiile internationale prin carduri, in caz contrar urmand sa fie penalizata cu amenzi.

Spre deosebire de MasterCard, Visa Europe va continua sa perceapa comisioane pentru tranzactiile transfrontaliere prin carduri, conform Reuters.

"Anuntul de ieri (joi n.r.) nu are niciun impact asupra comisioanelor impuse de Visa Europe", a declarat un purtator de cuvant al companiei.

Consumatorii europeni cheltuie unul din fiecare noua euro prin intermediul celor 350 de milioane de carduri emise de Visa Europe.

"Discutam cu oficialii Comisiei Europene despre felul in care vom stabili comisioanele in viitor. Intentionam sa ajungem la un acord cu CE in viitorul apropiat", a precizat purtatorul de cuvant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO