ZF 24

Madoff a avut timp sa se acomodeze cu gandul ca va fi prins. Procurorii cer sa fie condamnat la 150 ani de inchisoare

12.03.2009, 20:16 20

Finantistul american Bernard Madoff s-a declarat vinovat pentru frauda financiara de 50 miliarde dolari, acesta cerandu-si scuze pentru daunele pe care le-a provocat investitorilor, scrie Wall Street Journal.

In fata judecatorului federal american, finantistul american a declarat ca a derulat schema piramidala de tip Ponzi multi ani la rand, firma sa de investitii neinvestind niciun ban din fondurile clientilor.

"Pe masura ce treceau ani, mi-am dat seama de riscul la care ma supuneam si ca, intr-un final, aceasta zi va veni", a spus Madoff judecatorului. "Nu pot sa imi exprim adecvat cat de rau imi pare pentru faptele mele".

"Cand am initiat schema Ponzi, consideram ca o voi incheia repede si voi reusi sa elimin clientii si pe mine din aceasta schema", a comentat acesta.

Madoff a declarat ca a initiat schema in anii 1990 in timpul recesiunii, cand era destul de dificil sa investesti in actiuni.

Intrebat de judecator federal cum raspunde la cele 11 capete de acuzare aduse acestuia, Madoff, 70 de ani, a pledat "vinovat".

Prin recunoasterea vinovatiei, Madoff a acceptat acuzatiile de frauda pe piata obligatiunilor, frauda pe piata de investitii, frauda prin posta, frauda electronica, trei acuzatii de spalare de bani, declaratii false, marturie mincinoasa, declaratii false facute Comisiei de reglementare de pe piata de capital a SUA si furt din fondul de asigurari al angajatilor.

Finantistul american va fi inchis pana la pronuntarea sentintei, acesta riscand inchisoarea pe viata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO