ZF 24

Libra, banca americanilor de la Broadhurst, rezistă pe profit şi se duce spre companii mari şi agricultură

Emil Bituleanu, preşedintele Libra Internet Bank
În contextul de piaţă actual, rezultatul din primul semestru trebuie apreciat prin însăşi existenţa lui şi a echilibrului obţinut prin controlul cheltuielilor, prin atenţia la eficienţa investiţiilor şi prudenţa deciziilor de afaceri.

Emil Bituleanu, preşedintele Libra Internet Bank În contextul de piaţă actual, rezultatul din primul semestru trebuie apreciat prin însăşi existenţa lui şi a echilibrului obţinut prin controlul cheltuielilor, prin atenţia la eficienţa investiţiilor şi prudenţa deciziilor de afaceri.

Autor: Anelis Baciu

24.09.2013, 00:07 431
Libra Internet Bank, controlată de fondul american de investiţii Broadhurst, a încheiat primul semestru cu un profit net de 1,73 mil. lei, menţinându-se în categoria nu foarte numeroasă a băncilor care au reuşit să rămână pe plus în ultimii ani.
 
În 2012 profitul net a fost de aproape 6 mil. lei, în scădere cu circa 80% faţă de 2011.
 
„Pe o piaţă volatilă, să izbuteşti să menţii pe plus o bancă de nişă, ba chiar să o şi dezvolţi, este o satisfacţie managerială aparte, pentru că şi provocările sunt altfel decât în vremuri bune. În contextul de piaţă actual, rezultatul din primul semestru trebuie apreciat prin însăşi existenţa lui şi a echilibrului obţinut prin controlul cheltuielilor, prin atenţia la eficienţa investiţiilor şi prudenţa deciziilor de afaceri“, spune Emil Bituleanu, preşedintele Libra Internet Bank, care se află în funcţie de şase ani, traversând perioada de criză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO