ZF 24

IBM va furniza soluţia IBM Flex System pentru dezvoltarea infrastructurii IT a Libra Internet Bank

IBM va furniza soluţia IBM Flex System pentru...

Autor: Ioana Nita

05.08.2013, 19:21 595

Libra Internet Bank, o bancă deţinută de fondul american de investiţii NCH şi a cărei strategie se axează pe furnizarea de servicii financiare online, va înlocui sistemele utilizate în prezent în infrastructura de producţie a aplicaţiilor IT ale băncii cu IBM Flex System - un sistem complex pentru stocarea datelor, managementul procesării şi networking. „Furnizorii de servicii bancare au nevoie de soluţii inteligente pentru a transforma şi accelera procesele bancare. Sistemele Big Data analitycs au un rol cheie în sprijinirea organizaţiilor pentru îmbunătăţirea eficienţei, creşterea productivităţii, oferind acces extins şi rapid la perspectivele de business”, a declarat Valeriu Nistor (foto), Country Director la IBM România. În urma semnării contractului cu IBM, Libra Internet Bank va utiliza soluţia IBM Flex System prin care va separa mediul de producţie al aplicaţiilor bancare de mediul de dezvoltare al acestora. Instituţia de credit va putea folosi de asemenea echipamentul furnizat de IBM pentru a reconfigura infrastructura de dezvoltare şi de recuperare a datelor în situaţii neprevăzute.

Prin implementarea soluţiei IBM, Libra Internet Bank va creşte performanţa volumului de lucru şi va reduce suprafaţa ocupată de servere, consumul energetic, dar şi costurile operaţionale cu circa 30%. „O bancă orientată spre servicii şi aplicaţii online, cum este Libra Internet Bank, are o nevoie permanentă de optimizare a infrastructurii IT, care să ţină pasul cu evoluţia tehnologiilor de pe piaţă, să ne permită spaţiu amplu de stocare, supleţe în funcţionarea sistemelor, dar şi un grad optim de siguranţă şi conformitate cu cerinţele bancare specifice”, a spus Florin Barbu, directorul Diviziei IT din cadrul Libra Internet Bank.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO