ZF 24

Lenovo intră în luptă şi cu telefoanele inteligente în România - pe o piaţă în plină expansiune, cu vânzări de peste 1,5 milioane de unităţi pe an

Lenovo intră în luptă şi cu telefoanele inteligente...

Autor: Adrian Seceleanu

19.08.2014, 15:05 257

Compania chineză Lenovo, care domină piaţa locală de computere şi este şi unul dintre jucătorii importanţi de pe segmentul de tablete PC, va intra la finele acestei luni, după mai multe amânări, şi pe piaţa de smartphone-uri.

Subsidiara locală a grupului chinez a transmis marţi o invitaţie către media la un eveniment care va avea loc pe data de 27 august, şi despre care compania susţine că va găzdui “una din cele mai importante lansări a anului din industria dispozitivelor inteligente”.

Evenimentul “va redefini standardele tehnologiei mobile personale”, conform invitaţiei.

Lenovo nu precizează că explicit că este vorba de smartphone-uri însă este clar că acestea vor fi subiectul lansării, în condiţiile în care compania a menţionat de mai multe ori în trecut că pregăteşte acest eveniment.

Compania chineză intră în competiţie într-un moment în care piaţa încă este în plină expansiune, în care vânzările ar putea depăşi cifra record de un milion de smartphone-uri livrate în 2013. Piaţa de smartphone-uri din România este dominată de Samsung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO