ZF 24

KPMG: Transportul public din Romania este slab dezvoltat, de aceea romanii prefera masinile proprii

25.03.2010, 14:02 69

Transportul public din Romania, cu exceptia metroului, estesubdezvoltat, astfel ca este de inteles de ce romanii prefera saisi foloseasca masinile personale, a declarat Mark Percival,reprezentant al firmei de audit KPMG, in cadrul uneivideo-conferinte pe tema reducerii emisiilor de carbon, organizatade WWF Programul Dunare-Carpati, alaturi de Ambasada britanica laBucuresti si British Council. Totodata, participantii la conferintaau sustinut ca desi investitia initiala intr-o "cladire verde"(green building) poate parea usor mai ridicata decat in cazul uneiaobisnuite, in timp aceasta poate fi amortizata si, pe termen lung,economiile cu energia pot ajunge la 40-60%. Uniunea Europeana apreluat leadership-ul in problemele legate de protejarea mediului,iar implicarea le va oferi unor tari precum Romania sau Bulgaria unavantaj comparativ in viitor, potrivit Ambasadorului britanic laBucuresti, Robin Barnett.

La conferinta au participat reprezentanti ai mai multorcompanii, printre care Lafarge, Banca Transilvania, UniCreditTiriac sau Ogilvy.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO