ZF 24

Jucătorii din piaţa de gresie şi faianţă: Minimul a fost atins, dar pentru creşteri consistente aşteptăm revenirea construcţiilor

Jucătorii din piaţa de gresie şi faianţă: Minimul a...

Autor: Andreea Neferu

15.06.2013, 08:00 308
Sectorul local de plăci ceramice, estimat anual la 110-115 milioane de euro, resimte o polarizare puternică a opţiunilor de cumpărare, între produse premium, respectiv low-cost. În acest moment, provocarea principală a jucătorilor din piaţa de profil este însă deblocarea creditării pentru construcţiile noi.
 
Piaţa locală de plăci ceramice a înregistrat anul trecut o scădere de circa 5-10% comparativ cu 2011, ajungând la o valoare de 110-115 milioane de euro şi un volum de 23-25 de milioane de metri pătraţi, potrivit estimărilor KAI Group, producător bulgar de plăci ceramice controlat de fondul de investiţii american Advent International.
 
„Considerăm că piaţa a atins nivelul minim, situându-se de câţiva ani buni la nivelul de 25 de milioane de metri pătraţi, cu variaţii de plus/minus 10%. Ne aş­teptăm la o uşoară creştere a pieţei (anul acesta - n.red.), undeva între 5 şi 10% faţă de 2012“, spune Cătălin Rotaru, country manager pentru KAI Ceramics, divizia locală a grupului bulgar.  El adaugă că semnalele pozitive în ceea ce priveşte vânzările de plăci ceramice au venit încă din primul trimestru, având în vedere condiţiile meteo favorabile şi lipsa zăpezilor abundente, care anul trecut au provocat blocaje logistice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO