ZF 24

Irlandezii de la CRH, care deţin Romcim, au cumpărat de la omul de afaceri Michael Dietrich compania Bauelemente, cu trei fabrici de prefabricate

Irlandezii de la CRH, care deţin Romcim, au cumpărat de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.08.2023, 14:44 13739

Producătorul de ciment Romcim, deţinut de grupul irlandez CRH, a cumpărat compania Bauelemente, producătoare de prefabricate structurale, de la omul de afaceri Michael Dietrich, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Romcim.

Astfel, Romcim va opera o platformă de prefabricate structurale cu acoperire naţională, având şase fabrici şi peste 500 de angajaţi în sectorul prefabricatelor. Cele trei fabrici Bauelemente achiziţionate, situate în Ariceştii Rahtivani (Prahova), Bolintin (Ilfov) şi Cristian (Sibiu), vor funcţiona sub brandul Bauelemente, o companie CRH.

„Suntem bucuroşi să le urăm bun-venit noilor noştri colegi Bauelemente în ROMCIM şi în familia CRH”, a spus Monica Tudor, director general al diviziei Materiale de Construcţii din cadrul ROMCIM.

Bauelemente, compania cumpărată de Romcim, a făcut parte din grupul de firme Baupartner, care mai cuprinde Baupartner Construct (antreprenor general pentru lucrări la cheie), Baupartner Bautechnik (cu activitate în închirierea de maşini şi utilaje de construcţii), Bauprojekt (soluţii de proiectare).

Consiliul Concurenţei a anunţat joi că a autorizat tranzacţia, apreciind că operaţiunea ”nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”.

Grupul de firme Baupartner a fost înfiinţat în Ploieşti în 2006 şi este controlat de Michael Dietrich, cetăţean provenit dintr-o familie de etnici germani, care a plecat din ţară înainte de 1989. Întors în România într-un concediu, la mijlocul anilor ’90, a deschis mai multe afaceri mici în domeniul construcţiilor, iar în prezent deţine pachetul majoritar de acţiuni al grupului Baupartner, specializat în servicii şi investiţii.

Pe plan local, Romcim deţine două fabrici de ciment – la Medgidia şi Hoghiz, o staţie de măcinare în Târgu-Jiu, două terminale de ciment, 18 staţii de betoane, nouă cariere, cinci balastiere şi un depozit de agregate. În această primăvară, compania a inaugurat la Făgăraş şi o fabrică unde va procesa deşeurile furnizate de businessurile din zonă pentru a produce energie.

Romcim, companie deţinută de irlandezii de la CRH, a raportat un profit de 204,9 milioane de lei în 2022, la o cifră de afaceri de aproape 1,8 miliarde de lei. Compania a încheiat anul cu 958 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO