ZF 24

Ioan Vreme, Generali Fond de Pensii: Schimbarile legislative realizate peste noapte nu sunt sanatoase

16.01.2008, 16:14 73

Alaturandu-se tendintei de respingere a ideii distribuirii egale a participantilor ce vor intra in loteria pensiilor, propunere adusa in discutie de sindicate si avuta acum in vedere de Ministerul Muncii, Ioan Vreme, presedintele Generali Fond de Pensii considera ca "logic ar fi ca raportul intre rezultatele de pana acum si cele finale sa fie proportionale", in caz contrar putandu-se ajunge in situatia rezumata prin butada "Muncesti mult primesti putin, muncesti putin primesti premii".

"Cred ca efectele unei distributii, diferita de cea prevazuta in lege, pot fi de mai lunga durata decat la prima vedere. S-ar putea crea situatii in care administratorii sa nu ajunga la minimum legal de 50.000 de participanti, in ciuda distributiei egale, si atunci am afecta un numar mai mare de persoane prin transferuri sau vanzari de portofolii decat cele de acum".

"Adaugand faptul ca e necesar un efort financiar substantial pentru a eficientiza administrarea unui fond cu foarte putini membri, oricine poate ajunge la intrebarea esentiala: foloseste cu adevarat, pe termen mediu sau lung, o astfel de modificare a repartitiei?"

"Compania noastra nu va avea nici mari avantaje, nici mari pierderi, indiferent de modul de distribuire. Dar credem ca e bine ca prevederile legale sa fie coerente si predictibile si ca trebuie respectate si apreciate atat decizia multor companii de a investi fonduri substantiale in aceasta reforma, cat si efortul si munca depuse pana acum", a mai adaugat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO