ZF 24

Initiativele noului ministru al sanatatii: un serviciu similar 112 si management comun pentru spitale

05.01.2010, 16:25 15

Attila Cseke, noul ministru al sanatatii, a spus astazi in primasa conferinta de presa, ca se gandeste la un sistem similar celuide urgenta 112 dar care sa vizeze asistenta medicala primara.

"Pacientul va fi indrumat pentru consult de personalul de lacall-center catre un cabinet de medicina de familie, in functie dedistanta la care se afla si de disponibilitatea medicului. Mediculde familie va fi conectat la call-center printr-un sisteminformatizat, va avea o cartela pe care o va introduce in sistem inmomentul prezentarii la cabinet. In acest sistem se va puteaorganiza serviciul de tura, la fel ca in spitale, astfel incat inperioada sarbatorilor, si nu numai atunci sa putem scadea presiuneape unitatile sanitare cu paturi (respectiv camerele de garda alespitalelor)", a spus Attila Cseke.

In ceea ce priveste spitalele, ministrul este de parere ca inmomentul in care acestea vor intra in administrarea autoritatilorpublice locale, vor fi avea managemnt comun, adica "trei - patruspitale vor putea fi conduse de catre un manager sau de o firma demanagement specializata".
"Este o inadvertenta in sistem, in conditiile in care exista cincimilioane de platitori la fondul de asigurari de sanatate si peste10 milioane de neasigurati care primesc servicii", a mai spusministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO