ZF 24

ING: Excluderea de la repartizarea aleatorie pentru pensii private este o discriminare

24.11.2009, 17:08 24

Reprezentantii ING Fond de Pensii afirma ca noua norma aComisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, potrivitcareia fondurile cu o cota de piata mai mare de 20% (ING siAllianz-Tiriac) nu vor mai primi participanti din repartizareaaleatorie timp de doi ani este o discriminare si o incalcare alegislatiei in vigoare.

"Recenta norma emisa de CSSPP este fara indoiala o incalcare alegislatiei primare (Legea nr. 411/2004) in care se mentioneaza inmod expres principiul care sta la baza repartizarii aleatorie apersoanelor care nu au aderat in termenul legal la un fond depensii private. In plus, excluderea fondurilor de pensii private cucote de piata de peste 20% din participanti din procesul derepartizare aleatorie este un exemplu de discriminare fata deceilalti jucatori de pe piata. Consider ca fiecare administratortrebuie sa aiba aceleasi sanse, drepturi si obligatii ca oricarealtul din piata pensiilor private, iar reusita sa in atragereaparticipantilor nu trebuie sa fie privita ca o bariera sau oratiune negativa. Studiile noastre arata ca Fondul ING estealegerea preferata a aproximativ 40% dintre romani, mai mult, in2009, un procent de circa 30% dintre romani au ales deja ING caadministrator al pensiei lor private", a declarat Emilia Bunea,directorul general al ING Pensii.

Fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) cu o cota depiata de peste 20% vor fi excluse timp de doi ani de larepartizarea aleatorie a participantilor, potrivit unui nou actnormativ al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de PensiiPrivate, care intra in vigoare la 1 ianuarie 2010. La repartizareaaleatorie ajung angajatii care in termen de patru luni de laobtinerea primului loc de munca nu si-au ales fondul de pensiiprivate la care vor sa contribuie.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO