ZF 24

In sfarsit, autoritatile propun o solutie pentru problema maidanezilor: eutanasierea dupa 7 zile. ONG-urile se opun. 11.000 de bucuresteni muscati de caini au ajuns in spital in 2009. Cum comentati?

In sfarsit, autoritatile propun o solutie pentru problema cainilor vagabonzi: eutanasierea dupa 7 zile. ONG-urile se opun. 11.000 de oameni muscati de caini au ajuns in spitalele bucurestene in 2009
27.04.2010, 18:26 47

Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, a declarat, marti, ca atrimis Camerei Deputatilor propunerile de modificare a legiicainilor fara stapan, printre acestea fiind si posibilitateaeutanasierii atat a cainilor grav bolnavi, a celor agresivi, cat sia celor care nu sunt adoptati in sapte zile.

"Am trimis Camerei Deputatilor propunerile de modificare alegislatiei pentru cainii fara stapan in urma discutiilor purtatecu reprezentantii administratiei locale si a datelor statistice dela Institutul «Matei Bals» pe ultimii patru ani", a spus MihaiAtanasoaei, citat de Mediafax.

Conform oficialului care citeaza datele administratitie locale,in Capitala exista aproximativ 100.000 de caini fara stapani, desidatele ONG-urilor arata existenta a doar 40.000 de astfel decaini.

Din datele statistice transmise de Administratia pentruSupravegherea Cainilor fara Stapan Bucuresti rezulta ca pentru uncaine intretinut in adaposturile publice se cheltuie aproximativ300 de lei in fiecare luna.

"Presupunand ca numarul total al cainilor comunitari dinBucuresti este cel estimat de ONG-uri, adica 40.000, atuncicosturile de intretinere a acestor animale pe perioada unui an arfi de 144 de milioane de lei, adica aproximativ 34 de milioane deeuro", a precizat Atanasoaei.

Reprezentantii Asociatiei Cutu-Cutu au declarat, marti, pentruMediafax, ca propunerea prefectului Capitalei referitoare lalegalizarea eutanasierii cainilor strazii arunca politica privindanimalele fara stapan in urma cu noua ani, cand a inceput un procesde eutanasiere care a durat pana in 2008.

Organizatiile pentru protectia animalelor nu sunt de acord cuinitiativa prefectului Capitalei, Mihai Atanasoaei, a spuspresedintele Asociatiei Cutu-Cutu, Marcela Lungu, aratand ca siOrganizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) considera ca eutanasierea nueste o solutie decat pe termen scurt.

"Ce vrea domnul prefect este aruncarea politicii privindanimalele fara stapan in urma cu noua ani, cand a inceput un procesde eutanasiere care a durat pana in 2008. Nu s-a rezolvat nimic, aufost eutanasiati aproximativ 150.000 de caini, insa acum sunt, dinnou, foarte multi", a declarat Marcela Lungu.

Potrivit datelor statistice puse la dispozitia publicatieiGandul de Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals", numai inBucuresti, in 2009, 11.436 de oameni au ajuns la spital muscati decaini. Dintre ei, 7.591 fusesera muscati de caini fara stapan. Inprimul trimestru din 2010 alte 2.175 de persoane au ajuns la spitalmuscate de caini maidanezi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO